Mindfull Rennen zonder prestatiedruk

5 weekse cursus Mindful Rennen zonder prestatiedruk

Tijdens de cursus Mindful Rennen zonder prestatiedruk leer je Mindfulness, Yogaoefeningen, Ren- en Ademhalingstechniek.

Door Mindfulness  toe te passen ga je leren rennen in het ‘hier en nu’. Je leert om aandacht te besteden aan jouw omgeving en je leert om er daadwerkelijk van te genieten. Rennen zonder prestatiedruk. Gewoon genieten en niet bezig zijn met jouw PR. De Yogaoefeningen zijn voor het versterken van enkele spiergroepen en om een beter evenwicht te creëren.

Doordat we verschillende rentechnieken behandelen kan het zo maar zijn dat je ontdekt dat een ander techniek veel beter bij jou past. Of je krijgt juist de bevestiging dat de techniek die jij je eigen hebt gemaakt voor jou perfect is. We creëren een stukje bewustwording door op een leuke ontspannen manier tijdens het rennen bepaalde oefeningen te doen.

De Buteyko ademhalingstechniek is de meest gezonde manier van ademhalen. Door deze techniek toe te passen leer jij jouw lichaam, om efficiënter om te gaan met het zuurstofverbruik. Langzaam werk je ernaar toe om tijdens het rennen niet meer via je mond te ademen maar via je neus. Dit is een proces wat je niet binnen enkele dagen zal leren. Je moet je eigen de tijd geven om deze techniek toe te passen. Tijdens het rennen passen we de Buteyko ademhalingstechniek toe door middel van oefeningen. We testen ieder zijn ademhalingsconditie en vanuit deze nul-meting gaan we trainen om jouw ademhalingsconditie te verbeteren. Door theorie en praktijk samen toe te brengen gaat dit zeker lukken.

Mindful Rennen geeft je wat jij nodig hebt. In de cursus pik je de dingen eruit die voor jou waardevol zijn in je eigen proces.

De vijf weekse cursus bestaat uit 4 thema’s

  • Bewustwording van jouw eigen manier van ademhaling en starten met de neusademhaling;
  • Longinhoud trainen met neusademhaling;
  • Kennis maken met verschillende kooptechnieken;
  • Focus, concentratie en de aandacht naar het hier en nu;
  • Wat we geleerd hebben toepassen in een mindful rondje rennen.

 

Elke samenkomst is op een dinsdagavond en donderdagavond van 19:00 tot 20:30 uur.

Startdatum in overleg

Waar: Cacaokade 1 Helmond.

Kosten: € 95,00 per persoon in een groep.

individueel € 145,– . locatie bespreekbaar.  (prijs aangepast i.v.m. corona. normaal € 375,00)

 

Aanmelden via onderstaand formulier.

Neem contact op

Bent u geïnteresseerd? Neem dan nu contact met mij op!